5 ting du skal opleve på Nørrebro

Her finder du en guide til Nørrebro

Når man bevæger sig gennem Københavns gader, vil man hurtigt opleve, at de enkelte brokvarterer har hver deres helt unikke charme og karakteristika. Derudover har de hver især noget at byde på med hensyn til seværdigheder og oplevelser.

I denne artikel retter vi kikkerten mod Nørrebro, som har masser at byde på. Som alle andre byer i verden opleves Nørrebro bedst ved en kombination af seværdigheder, tilfældig vanding og god mad. Dette har vi her kogt ind til de fem ting, som du skal opleve på Nørrebro.

1) Superkilen

Første punkt i den lille guide til Nørrebro ser vi nærmere på Superkilen. En urban park på 30.000 m2, som blev opført tilbage i 2012. Superkilen er et offentligt mødested for unge og ældre, som nyder kilens tre individuelle områder: Den Røde Plads, Den Sorte Plads og et grønt område. Det er oplagt sted for boldspil, skating eller bare at hænge ud.

2) Nørrebroparken

Skal du opleve en del af det ægte Nørrebro, bliver du nødt til at tage forbi Nørrebroparken, som er en forholdsvist stor park med gode muligheder for afslapning og leg. Her finder du blandt andet en stor legeplads til de små.

3) Assistens Kirkegård

På Assistens Kirkegård kan du hilse på nogle af de største danskere, som hver især har sat deres præg på Danmark – og hele verden. Her ligger Niels Bohr, Søren Kirkegaard, H.C. Ørsted, H.C. Andersen med flere begravet. De lokale bruger særligt kirkegården til gåture og afslapning, da det faktisk, måske lidt selvmodsigende, er et ret hyggeligt område, til trods for at der er tale om et gravsted, som stadig anvendes.

4) Sankt Hans Torv med flere

Nørrebro har rigtig mange hyggelig torve, rundele og små gader, der inviterer på masser af shopping og god mad. Området omkring Sankt Hans Torv kaldes også Nørrebros Latinerkvarter, da det er et af Nørrebros helt store knudepunkter med masser af bystemning.

5) Politimuseet

Det er i dag blevet utroligt populært at se og høre True Crime serier. Det er desværre ikke alle, der ved, at man rent faktisk kan komme på True Crime museum på Nørrebro. På Politimuseet kan du få indsigt i nogle af de kendte, danske mordsager, se bevismaterialer og dykke ned i de skrækkelige – men spændende – historier på egen hånd. Historierne går til tilbage til vægternes tid omkring slutningen af 1600-tallet, så der er sikkert mange historier, du endnu ikke kender til.

Anders