5 tips der gør dig til en bedre leder

Er du lige blevet forfremmet, og har fået den leder-stilling du altid har drømt om? Men du er nervøs for omstillingen, da du aldrig har været leder for nogen før, og egentlig betragter dig selv som en introvert. Bare rolig, ingen mennesker bliver den perfekte leder over natten.

For at hjælpe dig godt på vej, og gøre omstillingsprocessen lidt nemmere, er her 5 tips der vil gøre dig til en bedre leder.

1. Vær dig selv

Det er utrolig vigtigt at du ikke ændrer din personlighed, i takt med at du skifter job. Du er ikke blevet udnævnt til leder, for dine evner til at fremstå falsk – så vær dig selv!

Du er blevet anerkendt for dine evner, så prøv ikke at ændre dig. De fleste mennesker vil i starten prøve at lede efter deres egne erfaringer. Så har du tidligere haft en chef der var hård og konsekvent, vil du nok prøve at gøre det samme som ham – men pas på med det! Det matcher nødvendigvis ikke din personlighed, og du vil skubbe dine medarbejdere væk.

2. Lad dine medarbejdere gøre arbejdet

Har du aldrig ledet før, vil det være fristende at overtage alt det arbejde der ikke bliver lavet til tiden. Det må du absolut ikke gøre, da du så vil tilsidesætte dine opgaver som leder.

Det er din opgave, at sørge for at dine medarbejdere gør deres arbejde. Du skal ikke gøre det for dem.

3. Find en mentor

Det hjælper på processen, hvis du har kontakt til en der har været i samme situation. Denne person kan være hvem som helst, og behøver ikke være en person der befinder sig i samme branche.

Ofte er det muligt at snakke med familie eller venner, da en af dem som oftest har erfaring med ledelse.

4. Ikke alle mennesker ledes ens

Det er vigtigt at du husker på at ikke alle dine medarbejdere kan ledes på samme måde. Dine medarbejdere vil have forskellige faktorer der motiverer dem, og det er dit job at finde dem.

Nogle vil måske være motiveret af en højere løn, mens andre vil være motiveret af mere fritid. For andre er det vigtigste at arbejde med noget de brænder for, eller arbejde med noget der gør en forskel.

Føler du dig stadig usikker med at lede, kan du altid supplere med en lederuddannelse. Spørg eventuelt efter relevante kurser på din arbejdsplads.

Anders