9 ting du skal lave, når du besøger Århus

Tag på Shopping i Aarhus. City vest har masser af gode butikker

Århus eller Aarhus, der af mange også kendes som Smilets By, tilbyder et væld af spændende muligheder for både beboere, besøgende og ikke mindst turister. Med alt fra kulturelle oplevelse til shopping og sjove aktiviteter er der noget for enhver smag i Århus.

Der er rigeligt at tage fat på. Så hvis du besøger Århus i nærmeste fremtid, kan du have denne liste med i baghovedet. Her får du nemlig ni gode forslag til ting, du skal lave i Århus.

1) Shopping i Århus

Smilets By er et fantastisk sted at tage på shopping. Du finder nemlig masser af butikker i Århus både i gågaderne og i de større shoppingcentre, som du finder udenfor bymidten.

2) ARoS

Oplev det mest besøgte kunstmuseum i Skandinavien. ARoS har modtaget hele to stjerner fra Michelins turismeguide og i deres store gallerier ses værker fra store nationale og international kunstnere. Du finder de aktuelle udstillinger på ARoS hjemmeside.

3) Den Gamle By

Den Gamle By i Århus kan kaldes for et slags frilandsmuseum, der fremviser bykulturen på Vesterbro i Aarhus Midtby. Her kan du gå på opdagelse i købstædernes spændende kultur og mærke historiens vingesus.

4) Tivoli Friheden

Trænger du bare til at få en vild rutchetur, så skal du svinge forbi Tivoli Friheden, der både byder på sjove forlystelser og en smuk park. Hver fredag kan du også opleve koncerter i forlystelsesparken.

5) Marselisborg Slot

I Århus finder du også det danske regentpars sommer- og juleresidens. Til trods for at selve slottet ikke er åbent for besøgende, kan du gå en hyggelig tur i Slotsparken, der blandt andet har en smuk rosehave.

6) Vikingemuseet

Er du én af dem, der er blevet bidt af den store HBO-serie, Vikings, så er et besøg på Vikingemuseet i Århus helt oplagt for dig. Her kan du blive klogere på de danske vikingers historie og særligt deres historie fra Århus-egnen.

7) Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke blev taget i brug tilbage i 1200-tallet under navnet Sankt Nicolai Kirke. I dag er den særligt et besøg værd for at opleve dens smukke indretning og den spektakulære kryptkirke.

8) Naturhistorisk Museum i Aarhus

Har du børn med på udflugt, så er Naturhistorisk Museum i Aarhus med al sandsynlighed lige noget for jer. Her kan i sammen gå på opdagelse i livets forunderlige historie og se flotte udstillinger af mennesker og dyrs udvikling.

9) Museum Ovartaci

Det tidligere Museum Ovartaci er lukket, men genåbner i Aarhus N den 5. april 2019. Her kan du komme nærmere på psykiatriens historie og opleve skiftende udstillinger fra en væld af spektakulære kunstnere.

Anders