Bliv konditor i eget køkken

Bliv god til at bage med disse tips

Vi er nu en halv måned inde i det nye år. Du har formentlig tænkt mange tanker om, hvad det nye år skal gå med? Skal 2019 været året hvor du taber dig, motionerer mere og spiser sundere? Eller svømmer du mod flokken og ønsker at spise mere god mad, lærer nye opskrifter eller måske blive en bedre konditor i eget køkken?

Hvis sidstnævnte er tilfældet og du ikke er blevet kalorie-forskrækket, selvom vi forbinder os midt i januar, så skal du læse med her. I denne guide kan du nemlig blive klogere på de helt grundlæggende “basics”, før du går i krig med smukke sukkerbomber og kreative kager.

1. Gå aldrig ned på udstyr!

Det er næsten ligegyldigt, hvilken hobby du kaster dig over. Vil du være rigtig dygtig, må du prioritere udstyr hertil. Når du skal følge mere komplicerede opskrifter, vil du hurtigt finde ud af, hvor mange ingredienser der skal bruges mikroskopisk lidt af. Derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig en præcisionsvægt til formålet. Derudover må du regne med at skulle ofre penge på en lang række andre bageredskaber. Eksempelvis er det godt at have redskaber på lager – såsom et chokoladetermometer, smørepalette, dekorationstyllesæt eller en småkagesprøjte. Konditori er en hel verden for sig selv og du vil blive (glædeligt) overrasket over hvor mange forskellige ting, du kan købe til din hobby – og drage nytte af!

2. Tag et konditor-kursus

Til trods for årsskiftet så er du langt fra alene med ønsket om at blive en bedre konditor. Derfor findes der også et kæmpe udbud af konditor-kurser, for folk der ønsker at dyrke dette på hobbybasis. De findes over hele landet og til alle grader af dedikation. Du kan både hoppe på en af AOF’s kurser eller du kan bevæge dig blandt de finere folk og tage på et éndagskursus hos La Glace.

3. Kend de vigtigste do’s and don’ts

Der er nogle helt klare faldgruber, som er ualmindeligt nemme for enhver uden erfaring at falde i. Eksempelvis må du aldrig gå i gang med at bage, før du har læst hele opskriften – og gerne to gange. Ellers vil du pludselig finde dig selv i situationer, hvor du har glemt chokolade til chokoladekagen eller kanel til kanelsnurrer. De, som ikke læser opskriften, vil også før eller siden opleve, at have glemt at smelte smørret eller have smidt noget ud, som skal bruges senere hen. Du kan finde flere god bagetips her.

5 opskrifter du bør prøve

Nu er du godt rustet til at begive dig ud i bagekunstens verden. Derfor vil vi afslutte denne artikel med fem dessert-opsxkrifter, der med garanti vil få din mund til at løbe i vand. Her i blandt finder du eksempelvis en opskrift på ualmindelig lækre fastelavnsboller, hvilket der jo meget snart er sæson for. Værsgo’ og velbekomme!

Anders