Danskerne elsker at hade kviklån

Kviklån

Kviklån har ikke just en udpræget positiv klang i danskernes ører. Tværtimod. Hvorfor? Fordi medierne og TV-programmer som “Luksusfælden” viser de værste eksempler på kviklån. Den generelle samfundsholdning til kviklån bliver således også negativ, fordi det er en del af normen, at vi skal hade kviklån.

Ikke alle danskere havner i gældsfælder

Det grundlæggende problem med udlægningen af kviklån er den opfattelse, at alle danskere, der optager kviklån, havner i gældsfælden. Det er dog langt fra sandheden. Det er dog det, der er lettest at tro på, idet vi kontinuerligt får det at vide gennem diverse medier.

Det er også rigtigt, at kviklån har en højere rente end andre lån samtidig med, at de er nemmere at optage. Det skyldes, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet på samme vis som du skal i banken. Netop derfor kan det være fristende at låne penge, selvom du reelt ikke kan betale dem tilbage. Det er derfor en låneform, der kræver en større personlig indsats end ved banklån, idet vurderingen af din økonomiske situation udelukkende ligger hos dig selv.

Har du en nogenlunde fornuftig økonomisk sans, er kviklån dog langt fra ensbetydende med, at du havner i gældsfælden. Tværtimod kan kviklån være en god løsning, hvis budgettet ikke rækker en enkelt måned. Det kan være, at der opstår en uforudset udgift eller et attraktivt tilbud, som du helst ikke vil afslå. I sådanne situationer, kan et kviklån hjælpe dig med at få omkostningen ud af verden her og nu, hvorefter du har op til 30 dage til at planlægge din økonomi i ro og mag.

Kviklån kan være en kvik løsning hvis..

Som nævnt, er der situationer, hvor et kviklån kan være en kvik løsning. Et klassisk eksempel kan være, at dit besøg i tandlægestolen blev dyrere end du regnede med, hvilket får budgettet til at skride. Det kan også være, at du en morgen har lidt for travlt og derfor ender med en kedelig bøde. Uanset hvilken uforudset udgift du måtte stå over for, kan et kviklån hjælpe dig ud af den klemte situation og giver dig således tid til at finde den rette finansieringsløsning i ro og mag.

Paradoksalt nok, er kviklån således en kvik løsning, hvis du har styr på din økonomi. Det er nemlig i den situation du på mest ærlig vis laver en vurdering af, hvorvidt du kan betale lånet tilbage med næste månedsløn. Har du ikke styr på din økonomi, er der stor risiko for, at du optager kortfristet lån til et langfristet lånebehov. Og det er her, det går galt. Det er således også her medierne får deres udlægning fra.

Kviklån har derfor, som alt andet, både fordele og ulemper. Det vigtige er, at du sætter dig ind i betingelserne for lånet samt at du er ærlig over for dig selv i din vurdering af, om det er realistisk at du kan tilbagebetale lånet med næste månedsløn.

Anders