Danskernes vaner på arbejdet

Kaffe starter dagen

Det er ikke nogen hemmelighed, at kaffe er en drik, som mange danskere elsker. Mange personer har også svært ved at starte morgenen, før de har fået det første koffeinskud. Kaffe indeholder da også flere råvarer, som giver energi til kroppen og du starter dermed dagen med ekstra og fornyet energi.

For mange danskere er kaffe også en fast del af arbejdsdagen, da koffein også kan være med til at skærpe koncentrationen. Derudover er der også mange personer, som godt kan lide de faste ture ned og hente kaffe. Derfor bør enhver arbejdsplads naturligvis også købe en god kaffeautomat til sine medarbejderes kaffebehov.

Sjuskede ansøgninger

Mange danskere har en naturlig tendens til at negligere vigtigheden af en jobansøgning. Når der søges om et nyt job, har mange ofte i tankerne, at det er samtalen, som er det absolut vigtigste i en ansøgningsproces. Det skal på ingen måde lyde som om, at jobsamtalen ikke er vigtig, men at jo bedre ansøgning du skriver, jo større chance er der for, at du bliver hevet ind til jobsamtalen.

Desværre for mange danskere bliver deres mulighed for at blive inviteret til en jobsamtale aldrig til noget, da jobansøgningen ikke har fået det fokus, som den fortjener. Eksempelvis kan man starte med at vælge det rette billede til ens jobansøgning. Det er nemlig på ingen måde ligegyldigt hvilket billede, du vælger.

Søger du eksempelvis et job på et kontor, kan det være en god idé at indsætte et billede af dig selv, hvor du fremstår seriøs i eksempelvis en skjorte. Du bør aldrig indsætte feriebilleder, hvor du står med en drink i hånden eller lignende. Din profil skal fremstå seriøs fra første øjekast og billedet er derfor ikke en uvigtig ting.

Hvor er disciplinen henne?

Disciplin er en vigtig del af enhver arbejdsplads. Sjusker det med disciplinen, opnås ikke de resultater, som man potentielt set kunne. Små ting som at møde på arbejde 5 min. senere end man burde, er en af de ting, som er med til at få disciplinen ud af kurs.

Et andet eksempel kan være frokostordningen på arbejdet. Er der eksempelvis aftalt, at virksomhedens medarbejdere spiser frokost kl. 12:00 – 12:30, oplever mange virksomhedsejere, at deres ansatte stopper med at arbejde 5-10 min. før, for enten at gå op for tidligt, eller for at være sikker på, at man ikke går op til frokost for sent.

Hvis vi eksempelvis siger, at medarbejdere stopper sin produktivitet 10 min. før frokost, svarer dette til 33,3 timers arbejde over et år. Altså 4 hele arbejdsdage, hvor medarbejderne blot sidder og venter på, at klokken bliver nok til at kunne gå til frokost.

Overvej en ekstra produktivitet Danmark kunne have, hvis alle medarbejderes fokus var på 100% hver dag.

Anders