Fjelde, fjorde og oliemilliarder

Oslo skyline
Der kan være mange gode grunde til at flytte til udlandet. Måske har du fået job, flytter med en kæreste, eller måske ønsker at starte på en frisk og få nogle nye erfaringer. At flytte til et andet land vil gøre dig rig på oplevelser og nye perspektiver på dig selv. Vores naboer mod nord er rige på fjelde, fjorde og, ja, ikke mindst oliemilliarder, og det kan således godt betale sig at rykke teltpælene op og flytte til Norge. Der er dog nogle overvejelser, du må gøre dig, hvis du leger med tanken om at flytte til Norge.

Oslo

Operahuset i OsloStorbyen Oslo ligger for enden af Oslofjorden og er Norges kulturelle og økonomiske centrum. I Oslo kan man tydeligt sanse blandingen af tradition og innovation. Det gælder for eksempel en af Norges nyeste turistattraktioner, Operahuset fra 2008, som er et strålende eksempel på arkitektonisk nytænkning i den norske hovedstad. Oslo er rig på seværdigheder og et vibrant natteliv. Derudover er Oslo centralt tilløbssted for indflydelsesrige personligheder fra hele verden. Hvad har Dalai Lama, Nelson Mandela, Mother Teresa og Martin Luther King tilfælles? Rigtigt, de har allesammen modtaget Nobel Prisen, som årligt uddeles i den norske hovedstad.

Flyttefirmaer

Har du fået job i Norge, har du fået dig en norsk kæreste, eller søger du bare nye oplevelser og udfordringer? Der er mange grunde for at flytte til Norge. Mange danske flyttefirmaer er specialiseret i at hjælpe dig med flytningen af dine ejendele til din dyre adresse i udlandet. Det er dog vigtigt at gøre sig klart, at priserne på flytning til udlandet varierer betydeligt, alt afhængigt af hvor meget du skal have flyttet, hvor du flytter hen, og hvilket firma du hyrer til flytningen. Jo mere flyttefirmaet skal hjælpe til, jo dyrere bliver det for dig. Du kan finde de bedste priser på international flytning her.

God tur til Norge

Et udlandsophold bidrager altid til ens personlige udvikling og giver en nye perspektiver på ens liv derhjemme. Selvom Norge er tæt på, er der stadig mange forskelle til at leve i Danmark, selvom der selvfølgelig også er mange ligheder. Den sproglige barriere ved at flytte til Norge er f.eks. meget lav og tenderende til ikke eksistent. Norge byder på smukke fjelde, dybe fjorde, og om du får del i de norske oliemilliarder eller ej, så bør du overveje at rykke teltpælene op og rykke mod nord, hvis du ønsker nye oplevelser i et land, der er anderledes, men ikke helt fremmed.

Anders