Flere danskere har problemer med fugt i deres lejlighed

Flere danskere har problemer med fugt i deres lejlighed

Mange dansker har problemer med fugtskader i deres lejligheder. Det typiske problem er dannelsen af skimmelsvamp, hvilket gør det svært at opholde sig i lejligheden. Skimmelsvamp  afgiver nemlig stoffer, der kan være meget skadelige for helbredet. Det er derfor vigtig at man som lejer, kommer af med fugt i ens lejlighed før det forsent.

Fugt i din lejlighed, er et større problem end du regner med

Ikke nok med fugt i lejligheden kan vise sig at være sundhedskadeligt, kan det også ødelægge selve bygningen. Fugtskader kan være svære selv at finde, inden det er forsent og langt mere vanskelige at komme af med. Skimmelsvamp er ofte svært at finde, især i lejligheder, hvilket betyder at det er langt fra alle lejligheder, der fjerner problemet før det er forsent. Når der er skimmelsvamp, spreder det sig hurtigt rundt til alle lejligheder i bygningen.

Skimmelsvamp gror på organiskmateriale og kan derfor hurtigt under de rette forhold, sprede sig rundt i hele lejligheden. Hvis der er fugtige flader, kan skimmelsvamp også sprede sig over det. Dette opstår specielt i lejligheders badeværelser, derfor bør man være især opmærksomme der. Det sker ofte i lejligheder, der har begrænsede muligheder for at lufte ud og har en luftfugtighed der overskrider 70 %. Du kan altid undersøge om du har problemer med skimmelsvamp, hvis du lugter efter mug eller anderledes lugt i din lejlighed.

Det er meget svært selv at fjerne sine fugtskader. Mange prøver med dårlige resultater, især fordi du aldrig ved om du har fjernet skaden helt. Derfor vil det være det bedste, at tage kontakt til din udlejer og evt ringe efter professionel hjælp. En ekspert kan hurtigt give en vurdering af skaderne, samt fjerne det hele helt, så ingen i lejligheden skal bekymre sig mere.

Er fugt i min lejlighed farligt

Har du fugt i din lejlighed, er det som sådan ikke farligt. Fugtskader kan dog senere udvikle skimmelsvamp, som kan give sundhedsmæssige problemer for dig helbrede. Derfor er det selvfølgelig vigtigt du tager kontakt til din udlejer og kommer fugt til livs hurtigst muligt. At opholde sig i lejligheder med skimmelsvamp, kan være skadeligt især over længere tid. Skimmelsvamp kan nemlig føre til frygtelig hovedpine, hvilket noglegange medfører kort hukommelsestab. At opholde sig i en lejlighed med skimmelsvamp, kan gøre dig meget træt og give dig koncentrations besvær.

Mange der har skimmelsvamp i lejligheden, vil opleve problemer med deres allergi eller selv udvikle permanet allergi. Derudover er et typisk symptom problemer med luftvejene, hvor man oplever åndedrætsbesvær med hiven efter vejret. Hududslet med kløene i huden samt hudeksem, er også noget mange lider med, på grund af svamp. Hvis man ikke for gjort noget ved problemet, kan det i sjældne tilfælde føre til kraft. Hvis du har spædbørn, eller lider af at havde et dårligt immunforsvar, er det især farligt. Da skimmelsvamp kan gro på organerne hos folk uden et godt immunforsvar, der lever i lejligheder med skimmelsvamp i en længere periode.

Anders