Guide: Her kan du parkere din bil i Aalborg

Parker i Aalborg gartis

Kommer du i bil til Aalborg? Få det store overblik over, hvor du kan parkere din bil i den nordjyske storby lige her.

Hvis du vil parkere gratis i Aalborg:

Der er forskellige muligheder for at parkere din bil gratis i Aalborg. Dog skal du udenfor parkeringszonen, som omkranser Aalborg fra Havnefronten til Aalborg Kongres og Kulturcenter og til Sømands Hjemmet.

Nær centrum:

Du kan ikke parkere helt i centrum gratis, da der i Aalborg er en parkeringszone. Men tager du uden for centrum, finder du gratis parkering. Du kan også finde få kantstene uden parkeringslicens indenfor parkeringszonen. Du kan få et overblik over, hvilke veje på Aalborg Kommunes hjemmeside.

Lufthavnen:

Desuden kan du, som en af de eneste lufthavene i Danmark, parkere din bil helt gratis i Aalborg Lufthavn. Skal du flyve fra Aalborg og vil tage et smut forbi Aalborg centrum inden, kan du derfor parkere bilen i lufthavnen og tage bussen ind til centrum:

1 times gratis parkering

Dog kan du i Friis Shoppingcenters parkeringshus holde en time gratis. Så skal du blot på indkøb, shopping i centret eller andet, så kan du parkere din bil i parkeringshuset.

Hvis du vil parkere i centrum af Aalborg:

Der findes forskellige muligheder for parkering i centrum af byen. Her er de tre forskellige kategorier:

Parkering for 7 kr./t.

Der er flere forskelige steder, hvor du kan holde til en takst på 7 kr. i timen. Det gælder blandt andet Sømands Hjemmet, Havnefronten, Aalborg Kongres og Kulturcenter og Sauer Plads. Her finder du mange parkeringspladser, så der er ofte mulighed for at finde en plads.

Parkering 16 kr./t

Vil du holde helt i centrum af byen, kan du parkere til en takst på 16 kr. i timen. Her finder du blandt andet parkering på Ågade Torv, Rantzausgade og Brandstrups Gade, som ligger lige ved gågaden, så du er tæt på shopping.

Privat Parkering

Ud over de offentlige parkeringspladser, er der også en række private parkeringshuse og pladser i Aalborg, der kører med hver deres takster. Du finder private parkeringshuse ved Friis Shoppingcenter, Salling, Føtex, Palads og Plaza.

Du har med andre ord masser af gode muligheder for parkering i Aalborg. Endda til en ret god pris sammenlignet med andre danske storbyer.

Anders