Sådan finder du ud af, hvornår du har termin

Brug en terminsberegner til at blive klogere på, hvornår du skal føde

Har du lige fundet ud af, at familien snart forøges med plus en ─ eller to, hvem ved? Så er du formentlig drøn-nysgerrig på, hvornår du kan forvente, at den lille ny melder sin ankomst.

Heldigvis er det som oftest ret lige til at beregne, hvornår du har termin – det afhænger nemlig blot af nogle få faktorer, som du indtaster i en terminsberegner.

Hvor præcis er en terminsberegner?

En terminsberegner kan bruges til at give dig en cirka dato for, hvornår du har termin. Den endelige terminsdato får du først ved første scanning, men for mange kan det være rart (og spændende) at få en idé om datoen allerede fra start.

Og her er en terminsberegner altså et oplagt værktøj at bruge! Men husk at have forbehold for, at det ikke nødvendigvis er den samme dag, som en terminsberegner kommer frem til, der viser sig at være din endelige terminsdato.

Womans terminsberegner

woman.dk kan du finde en af de bedste terminsberegnere, der findes. De har gjort det super simpelt for dig at udregne din terminsdato – det kræver nemlig bare, at du i din terminsberegner indtaster datoen for din sidste menstruations første dag, hvor lang din cyklus normalt er og hvor mange dage der er mellem din ægløsning og menstruation.

Der er flere faktorer, der gør, at det er vigtigt at kende sin terminsdato. Det hænger nemlig sammen med, hvornår du skal gå på barsel, og hvornår du eventuelt skal sættes i gang med fødslen.

Prøv Womans terminsberegner lige her.

Womans omvendte terminsberegner

Har du altid gået og drømt om et sommerbarn? Eller ville du ønske, at du havde termin i påsken? Det kan være svært – hvis ikke umuligt – at planlægge til punkt og prikke, hvornår guldklumpen kommer til verden, men du kan dog gøre lidt, for at hjælpe det på vej.

Hvis du indtaster drømmescenariet for, hvornår du gerne ville give babyen fødselsdag, så regner den omvendte terminsberegner ud, hvornår du optimalt set skal igang med projekt baby.
Men selvom en omvendt terminsberegner er drønsmart, så skal kroppen (både din og farens) selvfølgelig også lige være med på, at det altså er lige den dato, der er ideel at gå i gang på for at få ønske-terminsdatoen.

Anders