Vi skal ud og vise hvem vi er

DISPUK rejseDanmark er kommet på verdenskortet, hvertfald mere end det var engang. Derfor er det også på tide at vi alle begynder at tænke mere internationalt. Vi skal ud og vise verden hvem vi er, hvor vi er fra og hvad vi kan. Intet skal holde os tilbage mere, vi er ikke længere det lille land alle troede var hovedstaden i Svergie.

Det begynder også at komme mere og mere ind i vores hverdag, det med at vi skal ud i verdenen. Ikke nok med vi skal lærer sprog, de vil også gerne have os ud og lærer sproget i dets hjemland, eller hvertfald hvor det bruges som hovedsprog. Dette giver både en oplevelse for livet, men også livserfaring til senere.

Steder som Dispuk, sender voksne mennesker ud i verden for at lærer. Dermed lærer de nye ting om deres fag og dem selv, men samtidigt også noget om den kultur de møder. Dette er en meget beriget viden, da den kan bruges i forretnings sammenhæng efterfølgende. For kender man en kultur, kan man nemmere integrere sig i den.

Ud i verdenen

Vi behøver dog ikke vente til vi er voksne, faktisk gør man alt for at prøve at få de helt unge afsted også. Dette sker gennem udenlandsophold som på højskoler, eller gennem sprogrejse. Andre muligheder er også at få de unge der vælger sabbatår, at tage ud i verdenen og opleve hvordan de forskellige lande håndtere deres eget.

Når de unge derefter kommer hjem, har de en stærk viden der kan bringe Danmark frem. De kan nu være med til at teste et produkt i et andet land, når de engang kommer på arbejdsmarked. Det er også mere og mere eftertragtet, at man kommer afsted. Det er rent faktisk noget der bliver efterspurgt herhjemme. Vi vil være internationale.

Det betyder dog ikke vi helt glemmer hvor vi kommer fra. Mange holder godt fast i deres grundlag, også selvom de nu skulle vælge at bosætte sig i et andet land. Det kan være ved at beholde sit statsborgerskab, holde de traditioner der kom hjemmefra og ikke mindst flagre med Dannebrog i haven. Vi viser hvem vi er, hvor vi end befinder os.

Anders