4 grunde til at din tandlæge tæller til 10

Find en god tandlæge på Amager

Det er ikke sjældent, man hører folk sige, at de ikke bryder sig om at gå til tandlægen. Nogen lider endda af tandlægeskræk, som ikke ligefrem gør tandlægeoplevelsen rarere for nogen af parterne. Men vidste du godt, at det heller ikke altid er lut og lagkage at stå på den anden side af instrumenterne.

Derfor har vi her samlet fire ting, som din tandlæge med al sandsynlighed ikke fortæller dig, men som alligevel får ham eller hende til at ”hade” dig en lille smule.

1. Hvorfor ”hader” du mig?

Idet mange folk beklager sig over ikke at kunne lide tandlæger, må mange tandlæger også lytte til mere eller mindre flaterende kommentarer – som ikke nødvendigvis er rette mod dem specifikt – men som alligevel godt kan sætte tankerne i gang.

2. Brok over regninger

I Danmark kan vi desværre ikke bryste os af at have et komplet, universelt sundhedssystem. Det kender de fleste af os sikkert til, efter vi har fået vores tandlægeregninger. Men nu hvor det er udgangspunktet, kan tandlæger fra tid til anden godt blive en kende trætte af dit brok over regningens størrelse. De har trods alt lige hjulpet dig til fortsat at kunne smile og spise i fremtiden.

3. Manglende hygiejne

Overskriften taler nok lidt for sig selv, men selv i tilfælde af god hygiejne kan klokken 17:30-patienten godt gå hen og blive en drøj omgang. Forestil dig selv at skulle lugte til ånden på en person, der ikke har haft børstet tænderne i 9-10 timer, men som til gengæld både har drukket 10 kopper kaffe og fået hvidløgstapenade i kantinen – ikke rart.

4. Fornægtelse

Det tager omkring fem år, førend man, efter en endt bachelor- og en dertil efterfølgende kandidatgrad, kan kalde sig for tandlæge. Derfor når man som tandlæge at se rigtig mange tænder, tandsæt og masser af tandkød, inden man overhovedet er uddannet.

Derfor kan det være meget frustrerende for tandlæger, hvis patienterne fornægter fakta. De, der eksempel vis lyver om deres manglende brug af bideskinnen ved tandskæring, eller dem, som tror, at de får point, hvis de lyver om deres brug af tandtråd og tandbørstning. Man snyder kun sig selv i sidste ende. Og det bliver kun dyrere og dyrere i forhold til den endelige regning. Så er vi tilbage ved punkt 2 igen.

Anders