Dine øjne spiller en stor rolle

Der er ikke sikkert, at du har tænkt over det før, men øjenkirurgi kan faktisk hjælpe rigtig meget på ens udseende og ens ansigt, hvis man ellers er til det. Der er ingen grund til at lide under briller, linser eller hængende øjenlåg – det kan du nemlig sagtens gøre noget ved, så du i stedet kan fokusere på andre ting. 

Glem briller og linser

Med en øjenlaseroperation eller linseoperation kan du helt overflødiggøre brugen af briller og linser. Hvis du for eksempel er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, vil du kunne drage stor fordel af en øjenlaseroperation. Under en øjenlaseroperation bliver dine synsfejl udbedret ved hjælp af meget tynde laserståler, som justerer dit syn, så det bliver så optimalt som overhovedet muligt. Det er dog meget vigtigt, at dit syn er stabilt før selve operationen – for hvis det er ustabilt, vil det fortsat være ustabilt efter operationen, hvilket overflødiggøre denne.

En anden fordel er at få en linsebehandling mod grå stær eller alderssyn – det er altså hovedsageligt en form for øjenkirurgi, der er rettet mod de lidt ældre, og er nok ikke lige så kosmetisk, som en øjenlaseroperation kan være.

Glem hængende øjenlåg

En anden ting der virkelig kan skæmme ens ansigt, er hvis man har meget hængende øjenlåg – enten øvre, nedre eller begge. Det kan gøre, at man får et meget søvnigt udseende, og hvis huden også er misfarvet, kan man se decideret syg eller usund ud. Hvis dine øvre øjenlåg derudover hænger så meget, at det genererer dit udsyn og forhindrer dig i at arbejde, kan du få operationen betalt af staten. De nedre øjenlåg må du dog selv betale, da de ikke på samme måde generer synet.

Pas på dine øjne

Dine øjne har altså rigtig meget at sige, i forhold til hvordan dit ansigt ser ud, og ofte er de det første man lægger mærke til ved et andet mennesker. Sørg derfor for, at de ser ud på en måde, som du gerne vil have og som repræsenterer dig. Det er jo synd at gemme øjnene væk bag brilleglas og ansigtet væk bag et stort stel, hvis du ikke føler, at briller er en del af dig og dit image. Og hvis du er meget træt af at have hængende øjenlåg, er der ingen grund til bare at finde sig i det. Du kan lige så godt gøre noget ved det, og blive gladere og pænere.

Anders