Hvad er en ansvarsforsikring?

I Danmark ejer en stor del af befolkningen en eller flere biler. Alle disse biler er ansvarsforsikret. Men hvorfor er de det? Hvad indebærer en ansvarsforsikring? Hvad dækker en ansvarsforsikring ikke over? Og hvordan finder man en billig ansvarsforsikring? Spørgsmålene kan hurtigt hobe sig op, og vi vil derfor prøve at give dig svarene på dem her:

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, så snart man har en bil. Det er nemlig blevet antaget at alle bilister uanset erfaring, køn, alder, biltype osv. udgør en risiko for andre bilister og deres biler i mere eller mindre grad. For derfor at undgå at nogle bilister har en ansvarsforsikring, og andre ikke har, så har man derfor vedtaget ved lov, at alle danske bilister skal have en ansvarsforsikring.

Men hvad dækker sådan en ansvarsforsikring så over? Jo ser du, ansvarsforsikringen dækker de skader, som du kan påtænkes at påføre andre bilister og deres biler. Dette kan f.eks. ske ved høj fart i et sammenstød på motorvejen eller det kan ske, når du får underestimeret størrelsen på din bil under parkeringen er derfor får ridset den bil, som du prøver at parkere ved siden af.

Skulle din egen bil gå hen at få en ridse eller bule mens du parkerer den, så dækker ansvarsforsikringen dog ikke. Her skal du i stedet have en kaskoforsikring, som blandt andet også dækker tyveri, brand, lynnedslag og andre uforudsigelige skader, som din bil kan få.

Som chauffør er du heller ikke dækket af nogle af disse typer bilforsikringer. Det vil netop kræve, at du har en førerdækning, som blandt andet dækker eventuelle tandskader, varige mén og tabt arbejdsevne, f.eks. som følge af et voldsomt trafikuheld eller lignende.

Dine bilruder kræver en glasdækning. Denne type bilforsikring dækker fuldt ud, hvis skaden er så lille, at bilruden ikke skal skiftes ud. Skal den derimod dette, så skal du selv betale selvrisikoen ligesom ved så mange andre typer af forsikringer.

Når du går på udkig efter en ordentlig bilforsikring, som dækker og ikke mindst er billig, så kan du med fordel benytte dig af online sammenligningstjenester. Her får du et nemt og hurtigt overblik over priserne på de forskellige bilforsikringer. Du kan således gratis og uforpligtende sammenligne de forskellige tilbud, som du får fra de forskellige forsikringsselskaber. På den måde får du en skræddersyet bilforsikring, som passer perfekt til dig og dine behov som bilist og bilejer.

Anders