Spar penge på varmen og hav råd til personlig pleje

Der er mange penge at spare på at fornye din varmepumpe, det er derudover ikke kun godt for din penge pung men også godt for miljøet. Så hvorfor ikke bare få udskiftet den varmepumpe, så du har nok penge til ting og pleje til dig selv. Du kan gå til hudpleje oftere eller købe ansigtprodukter meget oftere.

Hvad er en varmepumpe?

Din varmepumpe er kort sagt, et apparat som har til formål at flytte varmen og energien rundt til husets varmeapparater såsom radiatorer og gulvvarme. Det kan være en god ide at udskifte dit gas- eller oliefyr til en varmepumpe. Da den vil forurene mindre og spare dig penge. Der anslås at du typisk kan spare mellem 30 og 50 % på din nuværende varmeregning ved at skifte fra olie- eller gas fyr til varmepumpe.

3 typer varmepumper

Jordvarmepumpe – Det er den mest effektive til at producere energi, men er til gengæld også dyrest. Det kræver plads i haven, da der skal graves slanger ned i jorden, som skal stå for at udnytte jordvarmen til at give varme til din bolig.

Luft til vand-varmepumpe – Den er billigere end jordvarmepumpen, men til gengæld også mindre effektiv.

Luft til luft-varmepumpe – Det er den billigste men til gengæld også den mindst effektive af de 2 andre. Derfor egner den sig bedre til sommerhuse eller som et supplement elvarme.

Er varmepumpe noget for dig?

Som regel vil det altid kunne betale sig, at få installeret en varmepumpe.  Men det er altid godt at tjekke dit nuværende system og tjekke hvor meget din besparelse vil være. Hvis du vil have det mest optimale ud af din varmepumpe, skal dit hus være godt isoleret så det holder bedre på varmen. Du skal derfor overveje at få efterisoleret dit hus hvis det ikke er særligt godt isoleret. Det kan du gøre ved at montere mere energirigtige vinduer, isolere hulmur, loft, gulv, krybekælder osv.

Det forudsætter dog at hvis du skal skal have varmepumpe så skal du have en vandbårent varmesystem – Dette kan enten være i form af radiatorer eller gulvarme. Hvis du kun har radiatorer skal de udgøre en stor del af opvarmningen af hjemmet før det kan betale sig.

Priser på varmepumper

Prisen på en varmepumpe variere alt efter hvilken varmepumpe du skal købe. En jordvarmepumpe som er den dyreste hvor dit anlæg skal have slanger vil koster ca 100000 af få installeret. alt efter hvor stort areal slangerne skal ligge over.

Hvor at de 2 andre varmepumper vil koster væsentlig mindre, da de ikke kræver slanger. Det vigtigeste af alt er at opgøre med dig selv, hvad dit behov er og hvilken varmepumpe som ville passe bedst for netop dig.

 

 

Anders